بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد
علی بابا، سایت خرید آنلاین بلیت است که خدمات فروش پروازهای چارتر و خطوط داخلی، تورهای گردشگری، پروازهای خارجی و همچنین قطار را با اطلاعات کامل، به مسافران ارائه میدهد. اما علی بابا از کجا آمده است؟.بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد…
داستان علی بابا از کجا شروع شد؟
بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد متولد سال ۱۳۵۸ شهر همدان، سرگذشت پر فراز و نشیبی دارد. او زمانی که تنها ۲ سال داشت، پدرش را از دست داد و مادرش با فروش لوازم آرایشی، زندگی را اداره میکرد. مجید و برادر بزرگترش، تابستانها را با بساط کردن جلوی پاساژها و فروش لوازم آرایشی میگذراندند.
او پس از فارغالتحصیلی در رشته پلیمر دانشگاه امیرکبیر، وارد کار بازار لوازم یدکی خودرو شد؛ اما در سال ۸۵ از این کار، اخراج شد. مجید از طریق برادرش که مقیم کشور چین بود، با سیستم بازرگانی چین آشنا بود و از این طریق، کالاهای زیادی را وارد میکرد و سود خوبی نصیبش میشد. اما در این مسیر، تحریمها و برخی کلاهبرداریها باعث شد تا در این کار هم شکست بخورد و بخشی از سرمایهاش را از دست بدهد. از این رو، تصمیم به مهاجرت و ادامه تحصیل در خارج از کشور گرفت؛ اما همسرش او را منصرف کرد. سرانجام به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد سازمان مدیریت صنعتی، مشغول شد. در این مدت، به کارهای متنوعی از جمله، شرکت ساخت و ساز، کارگاه تولید نایلون، شرکت بازرگانی، شرکت مشاوره پتروشیمی و نفت، شرکتی در حوزه انرژی پرداخت. همچنین مطب لیزر پوست و زیبایی و آژانس هواپیمایی علی بابا را راهاندازی کرد!
…………………………………………………………………………….
بیشتر بخوانید : تامین سرمایه با سند
…………………………………………………………………………….
او تمام این کارها را شراکتی انجام داد و همه آنها شکست خوردند! علی بابا هم جزو پروژههای موفق نبود و در ابتدا با ۸ کارمند، کار خود را آغاز کرده بود. اما پس از یک سری درگیریهای دادگاهی و مسائل حقوقی، تعداد کارمندانش به ۲ نفر رسید.
از آنجا که مجید توانسته بود، سرمایه اندک خود را طی این سالها چند برابر کند؛ بسیار مغرور شد و همین غرور، زمینه شکست او را فراهم کرد. به نحوی که در ۲ فقره کلاهبرداری، حدود ۸۰ درصد سرمایهاش را از دست داد و مجبور به فروش خانه و ماشین خود شد.
او که خواهان آزادی زیادی در محیط کار بود تا ایدههای خود را پیاده کند؛ چندان پایبند قوانین دست و پاگیر شرکتها از جمله، ساعت رفت و آمد نبود. همین موضوع، دلیل اخراج او از شرکتها بود.
داستان علی بابا از کجا شکل گرفت؟
در سال ۱۳۸۹، مجید به همراه یکی از دوستان دانشگاهیاش، نیما قاضی که هر ۲ اهل طبیعتگردی بودند؛ با مبلغ ۱۲۰٫۰۰۰ تومان به ایلام سفر کردند. در صورتیکه او همان موقع، همسر و دخترش را با چند میلیون تومان به مالزی فرستاده بود. مجید با خودش فکر کرد که اگر مردم، از ظرفیتها و جذابیتهای گردشگری ایران مطلع باشند؛ قطعا به جای سفرهای گرانقیمت، سفرهای داخلی را انتخاب خواهند کرد. او که به دلیل سفرهای خارجی زیاد، با سیستم خرید بلیت در خارج از کشور آشنا بود؛ به فکر راه اندازی یک زیرساخت آنلاین در ایران افتاد تا اطلاعات مناسب و به روز را در اختیار مسافران قرار دهد.
این ایده زمانی که فردی برای خرید بلیط تهران – مشهد به آژانس مراجعه کرد اما کارمندان آژانس به دلیل این که پرواز داخلی بود و سود کمی برای آژانس داشت، به کار او چندان رسیدگی نکردند؛ بیشتر ذهن مجید را مشغول کرد. البته در آن زمان، سایتهای مشابهی وجود داشتند که به صورت آفلاین، فعالیت میکردند و فرآیند خرید بلیط از آنها، زمانبر بود. مجید با دوستش نیما که در کسبوکارهای اینترنتی فعالیت داشت، تماس گرفت و با استقبال او روبهرو شد. آنها با دعوت از یک تیم فنی در سال ۱۳۴۹۳، وبسایت علی بابا را که در ابتدا نام آن «گردونه پرواز پارس» بود، راهاندازی کردند.
…………………………………………………………………………….
بیشتر بخوانید : پرداخت وام آزاد
…………………………………………………………………………….
رشد علی بابا
بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد
با وجودی که در آن زمان، به دلیل حضور سایتهای تقلبی و نبود قانون فروش آنلاین خدمات گردشگری، جلب اعتماد مشتری سخت بود؛ اما کیفیت خدمات این شرکت، پشتیبانی از مسافر و استرداد بلیط در کمتر از یک دقیقه، باعث شد تا اعتمادسازی صورت گیرد و مشتریان، این شرکت را به یکدیگر معرفی کنند.
در طول یک سال، وبسایت علی بابا از طریق آزمون و خطا و بر اساس نیازهای مشتریان، پیش رفت. هدف این شرکت، افزایش آگاهی خانوادههای ایرانی از این موضوع بود که با هر از سطح درآمد، میتوانند سفر کنند. به این منظور مناطق بکر، اقامتگاهها و شماره تماس آنها را معرفی کرد تا مردم بتوانند از ظرفیتهای خالی گردشگری ایران، استفاده کنند.
بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد
با شروع تبلیغات کسب و کار و جذب نیروی انسانی، ظرف مدت یک سال، تعداد پرسنل شرکت، ۶ برابر شد. البته آگهیهای جذب نیروی انسانی، حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه در بر داشت؛ اما در نهایت باعث شد تا افراد مناسبی در جایگاههای مختلف قرار گیرند و به رشد و توسعه شرکت، کمک کنند.
این شرکت با ارائه خدمات پس از فروش، نیازهای مشتریان را برآورده میکند. استرداد فوری هزینه بلیط و عدم کسر هزینه برای رزرو هتل تا ۲ شب قبل از ورود در صورت کنسلی، از جمله خدماتی است که به مسافرانش ارائه میدهد.
تولد جاباما
مجید حسینی نژاد، با قوت گرفتن داستان علی بابا و تمرکز روی اقامت مسافر، به فکر راهاندازی سامانه آنلاین رزرو هتل افتاد. او به دلیل عدم آشنایی کامل با بازار هتلها، تصمیم گرفت تا وبسایت «جاباما» را به صورت مستقل راهاندازی کند و بعد از رونق آن، به علی بابا منتقل کند. این وبسایت علاوه بر هتلها، امکان استفاده از اقامتگاههای بومگردی و حتی اجاره یک اتاق از خانهای در شهر دیگر را برای افراد، فراهم میکند.
…………………………………………………………………………….
بیشتر بخوانید : پرداخت وام ملکي
…………………………………………………………………………….
پلتفرم Hello Persia و نابرو
از جمله فعالیتهای دیگر حسینی نژاد، پلتفرم Hello Persia برای ارائه خدمات ویزا، پرواز و تورهای گردشگری یا به نوعی، راهنمای سفر برای مسافران خارجی طراحی شده و به تازگی کار خود را آغاز کرده است.
پلتفرم نابرو که یک نرمافزار محتوایی و راهنمای گردشی است؛ از جمله کسبوکارهای استارتاپی علی بابا به شمار میرود که در آن افراد، تجربیات سفر خود را در قالب متن و عکس، به اشتراک میگذارند.
فضای داخلی شرکت علی بابا
ساختار داخلی شرکت علی بابا با بسیاری از شرکتها متفاوت است و مهمترین تفاوت آن، این است که دفتر مدیرعامل ندارد! یعنی دقیقا همان اتاقی که در اکثر شرکتها، جزو شیکترین و زیباترین اتاقها است. در این شرکت، تمام افراد کنار هم کار میکنند و با هم تصمیم میگیرند. به این ترتیب، از اتاق استراحت گرفته تا اتاق بازاریابی، همه در آن یافت میشوند؛ به غیر از اتاق مدیرعامل. تلاش شرکت علی بابا، از بین بردن مرز میان کار و زندگی است و به کارمندان آن در عوض رایانه رومیزی، نوتبوک میدهند تا در منزل هم بتوانند کار کنند. همچنین در شرکت، فضای استراحت فراهم است و در واقع شبیه یک کافیشاپ بزرگ، طراحی شده است.
توسعه علی بابا
سرانجام ۳ شرکت علی بابا، جاباما و زورق (پلتفرم رزرو هتلهای خارجی و خرید بلیط هواپیما)، در سال ۱۳۹۶ و همزمان با کنفرانس D-8، در پارک فناوری پردیس از ادغام و سرمایهگذاری جدید خود، خبر دادند. آنها در هلدینگی به نام توسعه تجربه شایسته سفر (توشا)، ادغام شدند و پس از آن، ارزش این هلدینگ به ۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد
علی بابا به عنوان پلتفرم درجه یک خدمات گردشگری آنلاین کشور، در حال حاضر میزبان یک چهارم از کاربران ایرانی است. این وبسایت در حال حاضر با فروش ۲۰ درصد از پروازهای داخلی روزانه، درآمد چند میلیاردی را به خود اختصاص داده است. شرکت علی بابا علاوه بر حوزه فروش بلیط آنلاین، با در دست گرفتن تورهای گردشگری، پروازهای خارجی و رزرو هتل، به زودی بازار گردشگری را هم، در دست خواهد گرفت. اینطور که به نظر میرسد، علی رغم شکستهای بسیار زیادی که مجید حسینی نژاد در ابتدای مسیر، متحمل شده، داستان علی بابا به موفقیتهای بزرگی رسیده است و این راه همچنان ادامه دارد.
مجید حسینی نژاد، نامزد نهمین انتخابات اتاق بازرگانی تهران و عضو ائتلاف «برای فردا»
بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد
رایگیری نهمین دورهی انتخابات هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ایران با حضور کاندیداهای مطرح از کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ائتلاف برای فردا) روز شنبه، 11 اسفند ماه برگزار میشود.
در لیست ائتلاف برای فردا، نامهای بزرگی چون، «مسعود خوانساری»، رییس اتاق بازرگانی تهران، «مجید حسینی نژاد»، بنیانگذار علی بابا، «محمدرضا انصاری»، رئیس هیات مدیره شرکت کیسون، محمد امیرزاده،عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، عباس آرگون، مدیر عامل شرکت توسعه و تجارت فراگیر فولاد خوزستان و … به چشم میخورد.
این تعداد، بالاترین میزان حضور کاندیداهای صنعت ICT در تاریخ انتخابات اتاق تهران به شمار میآید و این موضوع نشانهی خوبی برای حوزه ICT است؛ چرا که راهیابی این ائتلاف به اتاق بازرگانی، میتواند کمک شایانی به بخش ICT، استارتآپی و دانشبنیان کشور باشد و صدای فعالان این اکوسیستم را به دولت برساند.
شگفتانه اپلیکیشن علی بابا – موبایل
به همین دلیل است که نمایندگان بخش ICT در ائتلاف «برای فردا»، حمایت سایر نهادو تشکلهای صنفی را با خود به همراه دارند. به طوریکه ۱۰0 تشکل بخش خصوصی از صنوف مختلف با نامه رسمی از لیست این ائتلاف حمایت کردهاند که از جمله آنها میتوانم به سندیکای مخابرات و اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی و پیمانکاری مخابرات اشاره کنیم.
نکتهی بارز سرلیست اعضای ائتلاف برای فردا، حضور مجید حسینی نژاد، بنیانگذار علی باباست که در سایه راهبری حرفهای او، علی بابای جوان به عنوان استارتآپی دانشبنیان، امروز به رتبه یک فروش بلیط سفر تبدیل شده است.
مجید حسینی نژاد در حال حاضر موسس و عضو هیات مدیره هلدینگ گردشگری توشا (توسعه تجربه شایسته سفر) است که برندهای شناختهشدهای چون، علیبابا و جاباما از زیرمجموعههای آن هستند.
بنیانگذار علی بابا، مجید حسینی نژاد
بنیانگذار علی بابا باور دارد که راهیابی این ائتلاف به اتاق بازرگانی، نتیاج مثبتی در حوزه کسبوکارهای نوپا و برقراری ارتباط موثر و همافزایی با کسبوکارهای سنتی، صنوف مختلف کشور و… دارد. برای شناخت دقیقتر مجید حسینینژاد، بخشی از صحبتهایش در مورد ارتباط اکوسیستم استارتآپی و کارآفرینان قدیمیتر را با هم مرور میکنیم:
«امروز یکی از حلقههای مفقوده اقتصاد ایران این است: ارتباط کسب وکارهای بازرگانی، صنعتی، تولیدی و معدنی با فضای کسبوکار دیجیتال و آشنا کردن آن کسبوکارها با فضای اقتصاد دانشبنیان و استارتآپی.
معتقدم که فقدان ارتباط ارگانیک بین تیمهای استارتآپی با تجربه، قدرت و شم تجاری کارآفرینان قدیمیتر ایران باعث بالا رفتن نرخ شکست در کسبوکارهای استارتآپی شده است.
شخصا بیش از 10 سال سابقه کار بازرگانی و ۵ سال سابقه کار تولید داشتهام، در 2 کارخانه تولیدی عضو هیات مدیره هستم و ۵ سال هم در اکوسیستم استارتآپی فعال بودهام. با در نظر داشتن این سابقه، حضور من در اتاق بازرگانی در معیت بزرگان اقتصاد ایران، علاوه بر اینکه به رشد فردی و حرفهای من کمک خواهد کرد، موجب ایجاد پلی شایسته بین این دو بخش اقتصادی یعنی کارآفرینهای قدیمیتر و تیمهای استارتآپی خواهد شد.
سابقه بازرگانی و تولیدی من در طی این سالها، با تاکید بر اینکه همچنان در هر دو بخش فعال هستم، و تاسیس علیبابا و هلدینگ توشا به عنوان کسبوکارهایی با رشد چشمگیر، بستری از تجربه را در من ایجاد کرده است؛ بستری که به من این توانایی را میدهد تا با شناخت و استفاده از پتانسیلهای موجود و ایجاد همافزایی، ارتباط بین شرکتهای دانشبنیان و استارتآپی را با شرکتهای قدیمیتر صنعت و معدن و تجارت تسهیل کنم.»
مقالات مرتبط :
4 پاسخ
سلام . بودجه سرمایه گذاراتون چقدره؟ 100میلیارد موجوده
سلام سرمایه گذارهای زیاد با شرایط مختلفی داریم . و بودجه و میزان سرمایه نامحدود است. برای دریافت اطلاعات بیشتر لطفا با ما تماس بگیرید. 02166577983
من تریدرم بازار جهانی و مالی بین الملل . سود خوبی درمیارم . کسی هست شریک بشه
سلام . لطفا فرم سرمایه پذیر – که در قسمت بالای سایت قرار گرفته – را تکمیل نمایید .