پیام سرمایه و صنعت ایران

مرجع اطلاع رسانی در سرمایه گذاری

شغل طراحی سایت

1403-07-14

شغل طراحی سایت

اطلاع رسانی و تبلیغات پیام سرمایه و صنعت ایران

چکیده مطلب:

فهرست مطالب

اگر شما عاشق کامپیوتر هستید، کمی استعداد طراحی و گرافیکی دارید و از انجام کارهای خلاقانه لذت می‌برید، این شغل مناسب شماست. طراح وب از خلاقیت و مهارت‌های فنی خود برای ایجاد و طراحی وب سایت‌ها استفاده می‌کند.
کار طراح سایت چیست

برای راه‌اندازی یک وب سایت متخصصان مختلفی از جمله طراح وب با یکدیگر همکاری می‌کنند. طراح وب بیشتر به طراحی و برنامه‌نویسی لایه ظاهری سایت می‌پردازد و برنامه نویس‌های دیگر به نوشتن کد نرم‌افزاری برای تولید، کنترل و پردازش محتوا در بخش‌های مختلف وب سایت می‌پردازند. طراح وب باید ظاهر سایت را در ذهن خود تصویر سازی و درک کند و بداند وب سایت مورد نظر چگونه کار خواهد کرد. طراح وب حتما به داشتن مدرک مرتبط نیاز ندارد اگرچه اغلب طراحان در انواع دیگر طراحی‌ها تجربه دارند و در طراحی وب آموزش دیده‌اند. شما به عنوان یک طراح وب می‌توانید روی انواع سایت‌ها از آموزشی و تبلیغاتی تا فروشگاه‌های اینترنتی کار کنید.

معمولا طراح وب سایت به صورت تمام وقت مشغول به کار است اما بسیاری از طراحان وب به صورت آزاد کاری (freelancer) کار می‌کنند و ساعت کاری‌شان  در اختیار خودشان است. گاهی بنا به نیاز یک پروژه یا به دلیل بروز برخی مشکلات در سایت مشتری در خارج از ساعات کاری نیز باید فعالیت کنند. محل کار طراح وب می‌تواند در یک شرکت یا در خانه باشد. طراحی وب از جمله مشاغلی است که امروز در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا و به ویژه پس از  همه‌گیری کووید-۱۹ و نیاز به تغییر فرآیند فروش کسب و کارها طرفدار پیدا کرده و برای متخصصان این شغل بازار کار بسیار خوبی ایجاد شده است.

وظایف طراح وب
  • ملاقات با مشتریان برای صحبت در خصوص نوع کار و نوع بازدید کنندگان سایت‌شان: برای درک بهتر از خواسته‌ها و انتظارات مشتری یا کارفرما و تولید یک وب سایت بهتر و نزدیک‌تر به سلیقه وی
  • تهیه یک طرح که نشان دهنده ساختار سایت و نحوه ارتباط بخش‌های مختلف باشد: این طرح گاهی به صورت کاغذی و گاهی به صورت الکترونیکی ایجاد می‌شود و مبنای کار طراح وب است
  • تصمیم‌گیری درباره متن، رنگ‌ها و پس‌زمینه‌های مورد استفاده: این بخش‌ها نیز با مشورت کارفرما صورت می‌گیرد.
  • ایجاد صفحات، آیکون‌ها، لینک‌ها و عکس‌ها با استفاده از نرم‌افزار طراحی وب: برای این منظور نرم‌افزارهای متعددی تولید شده است که به نرم‌افزار  Figma به عنوان یکی از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان اشاره کرد.
  • اضافه کردن امکانات مولتی مدیا مانند فیلم، صدا و انیمیشن به سایت: در این بخش نیز از نرم افزارهای متعددی استفاده می‌شود.
  • آزمایش و ویرایش طراحی سایت در صورت نیاز
  • گذاشتن سایت روی سرور برای شروع کار آن و تحویل به کافرما
مهارت و دانش مورد نیاز شغل طراحی وب
  • دانستن زبان‌های برنامه‌نویسی مربوط به وب
  • تسلط کامل بر اینترنت و مفاهیم وب و همچنین آشنایی با نرم‌افزارهای مربوطه
  • خلاقیت بالا به منظور خلق آثار جدید و ارائه طرح‌های نو به بازار
  • داشتن توانایی خوب حل مساله و رویکرد منطقی به کار
  • توانایی توضیح خوب و واضح نکات فنی به افرادی که در این زمینه دانش کمی دارند مانند کارفرمایان یا مشتریان
  • توانایی انجام به موقع پروژه‌ها زیرا عدم انجام به موقع پروژه ممکن است باعث نارضایتی کارفرما و تبلیغات منفی برای طراح شود
  • داشتن درک درستی از قوانین و دستورالعمل‌های اینترنتی برای دسترسی به وب سایت
  • به روز بودن و آگاهی داشتن از آخرین تعییرات تکنولوژیکی و نرم‌افزاری
  • توانایی کار با ابزارهای اسکنر و تجهیزات دیجیتال صوتی و تصویری
  • اگر شما برای خود و به طور مستقل کار می‌کنید باید مهارت‌های مدیریت کسب و کار و مذاکره را هم داشته باشید
نحوه ورود به شغل و تحصیلات لازم برای طراحی وب

شما با تحصیل در مقطع کارشناسی رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار و مهندسی فناوری اطلاعات یا کارشناسی ارشد یکی از گرایش‌های  مهندسی کامپیوتر  و  مهندسی فناوری اطلاعات به مباحث تئوری در این حوزه مسلط می‌شوید. اما خوب است بدانید معمولا دانش و اطلاعات اصلی و عملی این شغل از جمله برخی از زبان‌های برنامه‌نویسی و برنامه گرافیکی مناسب برای طراحی وب در دانشگاه  تدریس نمی‌شود و باید آن‌ها را در آموزشگاه‌های آزاد معتبر یا به صورت شخصی یاد بگیرید. گفتنی است در شاخه کار و دانش، رشته طراحی وب و در دانشگاه علمی کاربردی، کارشناسی طراحی صفحات وب وجود دارد.

معمولا فارغ‌التحصیلان برخی از رشته‌های مرتبط مانند گرافیک‌رایانه‌ای و برخی رشته‌های دیگر هنری نیز می‌توانند به این حرفه مشغول شوند. به طور کلی نیاز به داشتن مدرک دانشگاهی مرتبط نیازی ندارید و می‌توانید دوره‌های آموزشی طراحی وب را در آموزشگاه‌های آزاد بگذرانید.همچنین درصد قابل توجهی از طراحان وب از روی علاقه مفرط به این کار و کامپیوتر، به تنهایی و با استفاده از کتاب‌ها و نرم‌افزارهای آموزشی و حتی وب‌سایت‌های اینترنتی نسبت به یادگیری طراحی وب اقدام می‌کنند.

برای موفقیت در این شغل یا استخدام در شرکت دلخواه‌تان باید خلاقیت و مهارت‌های فنی خود را به اشکال مختلف به دیگران، مدیران شرکت‌های طراحی وب و به خصوص مشتریان ثابت کنید. نیاز است به خوبی با زبان‌های برنامه‌نویسی وب همچون HTML  و CSS  کار کنید و در کدنویسی صفحات وب تجربه کسب کنید. داشتن توانایی کار کردن با برنامه‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی زیر برای شما حتما  مفید خواهد بود و در برخی از مواقع ضروری است:

  • Figma
  • Bootstrap
  • Dreamweaver
  • Photoshop
  • Flash and Fireworks
  • JavaScript
  • Net.
فرصت‌های شغلی و بازار کار طراح وب

امروزه با رشد روز افزون کامپیوتر و شبکه‌های کامپیوتری که بزرگ‌ترین آن‌ها اینترنت است و استقبال بسیار زیاد مردم، شرکت‌ها و همچنین دولت‌ها از این پدیده قرن جدید، می‌توان انتظار داشت همه مشاغلی که به نحوی با کامپیوتر و اینترنت سر و کار دارند، در دهه‌های آینده رو به رشد باشند. طراح وب می‌تواند برای شرکت‌های طراحی وب یا در بخش‌های فناوری اطلاعات سازمان‌های بزرگ دولتی و شرکت‌های خصوصی یا به طور مستقل کار کنید. اگر در یک شرکت مشغول باشید،  تا سمت‌های مدیریت تیم طراحی یا مدیر محتوای سایت پیشرفت خواهید کرد و با کسب تجربه بیشتر می‌توانید در این حوزه برای خود کسب و کاری راه‌اندازی کنید.

در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های دولتی وب سایت رسمی دارند و اطلاعات خود را از این طریق به مردم و شهروندان ارائه می‌کنند. این وب‌سایت‌ها به سه طریق ممکن است طراحی شوند: اول اینکه واحد انفورماتیک آن سازمان این سایت را طراحی کرده باشد. دوم اینکه یک شرکت طراحی وب در قالب یک قرارداد طراحی و ساخت را انجام داده باشد و سوم اینکه سایت  توسط  طراح وب و با قرارداد شخصی طراحی شده باشد.  در هر یک از موارد فوق، کار توسعه توسط طراح و برنامه‌نویس‌های وب صورت می‌گیرد که شما می‌توانید یکی از آن‌ها باشید!

استخدام طراح وب‌سایت

همچنین طراحی پایگاه های اطلاع رسانی، ساخت وب سایت های هنری و تخصصی و توسعه ده ها و بلکه صدها نوع وب سایت دیگر که در حال حاضر نیز نمونه های زیادی از آنها در فضای مجازی فارسی زبان وجود دارد، محصول دست برنامه نویسان و طراحان وب ایرانی است و به اندازه تعداد آنها، فضای کار و اشتغال برای متخصصان وجود دارد.

شخصیت‌های مناسب شغل طراح وب

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

تحلیل آینده شغلی طراحی سایت

آینده شغلی طراحی سایت را با توجه به نیاز روزافزون انتقال مشاغل به بستر وب سایت میتوان روشن پیش بینی نمود.

مقایسه درآمد طراح وب و برنامه نویس وب

آینده شغلی طراحی سایت را میتوان به دو زیر مجموعه تقسیم نمود. طراحی وب سایت و برنامه نویسی وب سایت. البته شما امکان فعالیت در حوزه هایی همچون سئو، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ را نیز خواهید داشت. عموما افراد تفاوتی میان طراح وب سایت و برنامه نویس وب سایت قائل نمیشوند. اما در حقیقت برنامه نویس و طراح وب هر دو در زمینه های کاملا متفاوتی فعالیت میکنند. طراح وب سایت بخش های گرافیکی و ظاهری وب سایت را طراحی میکند. در حالی که برنامه نویس وب سایت با بخش های منطقی و کدنویسی سایت سر و کار دارد. 
 
با توجه به این که برنامه نویسی وب سایت و طراحی آن دو مقوله مجزا از هم هستند طبیعی است که درآمد های متفاوتی را نیز  برای افراد به ارمغان بیاورند. البته در نظر داشته باشید که یک فرد حرفه ای در هر یک از این زیر مجموعه ها امکان کسب درآمد بالا را خواهد داشت. در حالت کلی میتوان گفت که برنامه نویسی وب سایت درآمد بیشتری برای شما به ارمغان خواهد آورد. بازار کار امروزه بیشتر نیازمند برنامه نویس وب سایت است. با توجه به این که قالب های آماده و طراحی های غیر حرفه ای بازار را احاطه کرده اند، یک طراح حرفه ای نیز امکان کسب درآمد بالا را خواهد داشت. 

 در طراحی وب سایت بیشتر از قالب ها و پلاگین های آماده ای که در بازار موجودند استفاده میکنند، در حالی که برای برنامه نویسی وب سایت لازم است برنامه نویسی انجام داده و دست به کد شوید. در صورتی که نیاز به طراحی یک سایت اختصاصی باشد طراحان وب سایت آزادی عمل چندانی ندارند. طراحی سایت های تخصصی با ویژگی های منحصر به فرد نیاز به برنامه نویس وب سایت دارند. به همین دلیل است که گفته میشود برنامه نویسان وب سایت درآمد بیشتری دارند. 

مسیرهای شغلی طراحی وب سایت

طراحی وب سایت عمدتا به دو بخش طراحی فرانت اند و طراحی بک اند تقسیم میشود. طراحان بک اند بخش های منطقی وب سایت، محاسبات، ارتباط با دیتابیس، سرور و … را برعهده دارند. در حالی که طراحان فرانت اند با ظاهر وب سایت سر و کار دارند. یعنی آنچه کاربر در صفحه نمایش میبیند. کلید ها، سبد خرید، منو، هدر، فوتر و… همه از جمله بخش هایی هستند که طراحی ظاهر آن برعهده فرانت اند کار است. یادگیری html ، css و یکی از زبان های مربوط به برنامه نویسی تحت وب، از جمله گام هایی است که باید برای شروع طراحی وب بردارید. برنامه نویسانی که توانایی طراحی هر دو بخش را دارند، به برنامه نویس فول استک شهره هستند و عموما درآمدهای بالاتری دارند.  
در بررسی آینده شغلی طراحی سایت همیشه این سوال مطرح است که طراحی سایت چقدر درآمد دارد؟ درآمد شما از طراحی سایت مستقیما به مهارت و توانایی هایی که در این زمینه کسب کرده اید بستگی دارد، این شغل میتواند شما را به درآمد میلیاردی برساند.

روش های کسب درآمد از طراحی سایت

در بررسی آینده شغلی طراحی سایت باید گفت که این شغل روش های متفاوتی برای کسب درآمد پیش روی شما قرار خواهد داد. از جمله مهمترین مزایای این حرفه باز بودن دست طراح برای انتخاب زمینه فعالیتی است. یک طراح سایت امکان استخدام در شرکت های بزرگ را خواهد داشت. عموما دسته بندی های متفاوتی برای طراحان با توجه به دانش و تجربه آن ها وجود دارد. از جمله این دسته بندی ها میتوان به برنامه نویس سینیور و برنامه نویس جونیور اشاره نمود. میزان حقوق دریافتی طراح سایت بسته به شرکتی که در آن استخدام شده است و نیز بسته به مهارت هایی که دارد متفاوت است. 

البته نقش های دیگری به عنوان یک برنامه نویس وجود دارد که میتوانید از طریق آن به کسب درآمد بپردازید. پشتیبانی وب سایت از جمله این نقش هاست. همچنین میتوانید به عنوان توسعه دهنده برای سایت هایی که برنامه نویسی آن ها برعهده شما نبوده است ایفای نقش کنید. یک توسعه دهنده وب سایت وظیفه طراحی بخش هایی که باید تغییر نمایند یا به سایت اضافه شوند را بر عهده دارد. توجه داشته باشید که برنامه نویسی وب سایت زیر مجموعه های بسیار متنوعی دارد. به عنوان مثال شما میتوانید به طراحی قالب و یا پلاگین های پر طرفدار بپردازید، با فروش این موارد و قرار دادن آن ها در وب سایت های مختلف میتوانید به کسب درآمد بپردازید. 

یکی دیگر از مشاغلی که به عنوان آینده شغلی طراحی سایت میتوان آن را در نظر داشت، آموزش این حرفه به علاقه مندان است. در صورتی که مهارت کافی را در زمینه شغلی مورد نظرتان کسب نمایید میتوانید با ضبط دوره های آموزشی و یا جذب هنرجو به کسب درآمد بپردازید. البته درآمدی که از این راه به دست میاورید تا اندازه زیادی به جامعیت آموزش ها و تبلیغی که برای جذب افراد خواهید کرد بستگی دارد. 

کسب درآمد از طراحی سایت در منزل و به صورت فریلنسری منوط به دریافت و قبول پروژه های سفارش داده شده است.

کلام آخر

در بررسی و تحلیل آینده شغلی طراحی سایت توجه به این نکته ضروری است که به هر حال در آینده ممکن است بسیاری از مشاغلی که در حال حاضر وجود دارند دیگر وجود نداشته باشند. اما میتوان با اطمینان گفت سایت ها تا مدت زمان مدیدی همراه ما خواهند بود. به همین دلیل میتوان آینده شغلی طراحی سایت را روشن پیش بینی کرد. 
برنامه نویسی وب سایت آینده شغلی تضمین شده ای دارد. به همین دلیل است که بسیاری مایل به یادگیری طراحی سایت هستند. اما در این میان کسی برنده رقابت است که با تلاش و ممارست علاوه بر پیگیری آموزش های برنامه نویسی و طراحی سایت را با پروژه های عملی تمرین کند. 

2 پاسخ

  1. سلام برای دریافت وام با سند پراید مدل ۹۹ چه کاری باید انجام بدم؟ چقدر میتونم وام دریافت کنم؟

    1. درود تا 50درصد ارزش خودروتونو میتونید وام بگیرید . برای دریافت اطلاعات بیشتر لطفا با ما تماس بگیرید. 02166577983

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات