پیام سرمایه و صنعت ایران

مرجع اطلاع رسانی در سرمایه گذاری

نوسان فروش خودروسازان در 1402

1403-08-08

نوسان فروش خودروسازان در 1402

فقط در ایران : خودروی کارکرده از نو گرانتر شد!!!

اطلاع رسانی و تبلیغات پیام سرمایه و صنعت ایران

چکیده مطلب:

فروش محصولات خودروسازان بزرگ کشور در سال 1402 به نزديکي‌هاي 885‌هزار دستگاه رسيد، در حالي که توليد آنها بالاي يک ميليون دستگاه بود. بنابر آماري که در سايت کدال بورس منتشر شده، دو خودروساز بزرگ کشور -ايران‌خودرو و سايپا- انواع محصولات سواري و البته وانت را در سال گذشته به فروش رسانده‌اند که در اين بين، ايران‌خودرو به دليل توليد بالاتر، فروش بيشتري نيز داشته است.

فهرست مطالب

بازدیدها: 10

 

فراز و فرود فروش خودروسازان بزرگ

فروش محصولات خودروسازان بزرگ کشور در سال 1402 به نزديکي‌هاي 885‌هزار دستگاه رسيد، در حالي که توليد آنها بالاي يک ميليون دستگاه بود. بنابر آماري که در سايت کدال بورس منتشر شده، دو خودروساز بزرگ کشور -ايران‌خودرو و سايپا- انواع محصولات سواري و البته وانت را در سال گذشته به فروش رسانده‌اند که در اين بين، ايران‌خودرو به دليل توليد بالاتر، فروش بيشتري نيز داشته است. بررسي ماه به ماه گزارش‌هاي ارسالي خودروسازان به بورس، حکايت از نوسان فروش ماهانه در سال گذشته دارد. بر اين اساس، کمترين ميزان فروش ماهانه خودروسازان (در مجموع) به فروردين مربوط است و پس از آن نيز به مرداد ماه. همچنين بيشترين ميزان فروش نيز با رقم بالاي 90‌هزار دستگاه به تير ماه مربوط مي‌شود.نوسان فروش خودروسازان در 1402….

طي سال گذشته، به دلايلي مانند قطعي برق صنايع و همچنين دپوي عمدي خودروها (در راستاي افزايش قيمت کارخانه‌اي محصولات خودروسازان) فروش با افت روبه‌رو شده است.

 افت و خيز ماهانه فروش خودروسازان بزرگ

اما نگاهي بيندازيم به جزئيات فروش ماهانه خودروسازان در سال گذشته، تا مشخص شود ايران‌خودرو و سايپا چه روندي را طي 12 ماه پارسال پشت سر گذاشته‌اند. در اين آمار، فروش محصولات سايپا به همراه وانت پرايد اين شرکت مورد محاسبه قرار گرفته است، اما در آمار فروش محصولات ايران‌خودرو، تنها مدل‌هاي سواري لحاظ شده‌اند.

در نخستين ماه سال گذشته، کل فروش خودروسازان بزرگ کشور 28‌هزار و 312 دستگاه بوده است. 15‌هزار و 93 دستگاه از خودروهاي فروش‌رفته، سهم ايران‌خودرو بوده و سايپايي‌ها نيز 13‌هزار و 219 دستگاه سواري و وانت پرايد را به فروش رسانده‌اند. در فروردين سال گذشته، خودروسازان چشم انتظار دريافت مجوز افزايش قيمت کارخانه‌اي محصولات‌شان از سوي شوراي رقابت بودند. از همين رو تا حد امکان سعي کردند فروش (تحويل) خودروها را تا بعد از صدور اين مجوز به تاخير بيندازند.

در نهايت نيز اواخر فروردين ماه شوراي رقابت مجوز افزايش قيمت متوسط 49 درصدي را صادر کرد و ايران خودرو و سايپا توانسته‌اند محصولات پيش‌فروش را با قيمت جديد تحويل دهند.

اتفاقا آمار مربوط به ارديبهشت 1402 نشان مي‌دهد فروش خودروسازان در اين ماه چند برابر شده است، موضوعي که قطعا بي‌ارتباط با اصلاح قيمت کارخانه‌اي محصولات‌شان نيست.

…………………………………………………………………………….

بیشتر بخوانید : پرداخت وام خودرو

…………………………………………………………………………….

در دومين ماه سال گذشته، مجموع فروش خودروسازان بزرگ کشور به حدود 85‌هزار دستگاه مي‌رسد که نسبت به فروردين، 200‌درصد رشد را نشان مي‌دهد. ايران خودرو از فروش ارديبهشت پارسال سهمي 48‌هزار و 720 دستگاهي داشته است، اما سايپا 36‌هزار و 198 دستگاه خودرو را فروخته است. فروش ارديبهشت ايران خودرو و سايپا نسبت به فروردين، به ترتيب رشد 227 و 176 درصدي داشته است.

در سومين ماه سال گذشته، هرچند مجموع فروش دو خودروساز بزرگ کشور نسبت به ارديبهشت رشد کرده، اما ايران‌خودرو و سايپا رفتار متفاوتي را در اين حوزه از خود نشان داده‌اند. کل فروش اين دو شرکت در خرداد 1402معادل 87‌هزار و 486 دستگاه بوده است که در مقايسه با ارديبهشت، از رشد حدودا سه درصدي حکايت دارد. بنابراين در خرداد، نرخ رشد فروش سقوط کرده است.

در اين ماه، ايران خودرو توانسته فروش خود را نسبت به ارديبهشت بالا ببرد و به 55‌هزار و 338 دستگاه برساند. بنابراين رشد 14 درصدي نصيب آبي‌هاي جاده مخصوص در حوزه فروش شده است. اين در حالي است که سايپا خرداد پارسال را با افت فروش پشت سر گذاشته است.

 اين شرکت، با فروش 32‌هزار و 148 دستگاهي، بالغ بر 11‌درصد افت فروش نسبت به دومين ماه بهار داشته است.

نوسان فروش خودروسازان در 1402

در تير ماه اما هر دو خودروساز بزرگ کشور توانسته‌اند فروش خود را نسبت به خرداد بالا ببرند. مجموع فروش ايران خودرو و سايپا در نخستين ماه تابستان پارسال به نزديکي‌هاي 93‌هزار دستگاه رسيده است که از رشد بيش از شش درصدي حکايت مي‌کند. بنابراين نرخ رشد فروش در تيرماه نسبت به خرداد بالا رفته، اما به رکورد ارديبهشت نرسيده است. با توجه به آمار منتشره، در تير ماه، قله فروش خودروسازان بزرگ کشور شکل گرفته است.

سهم آبي‌هاي جاده مخصوص از فروش تير ماه حدود 59‌هزار دستگاه بوده که در مقايسه با خرداد، حدود 6.5‌درصد بالا رفته است.

سايپايي‌ها نيز در ماه تحت بررسي حدود 34‌هزار دستگاه خودرو فروخته‌اند تا نسبت به ماه قبل از آن، شش‌درصد رشد کنند.

دو خودروساز بزرگ کشور اما در مرداد با سقوط فروش مواجه بوده‌اند، اتفاقي که دلايل اصلي آن مي‌تواند کاهش توليد و دپوي عمدي محصولات به دليل افزايش قيمت باشد.

در ماه تحت بررسي، ايران خودرو و سايپا کمتر از 50‌هزار دستگاه خودرو را به فروش رسانده‌اند که پس از فروردين، دومين دره فروش آنها در سال 1402 به شمار مي‌رود.

در مرداد 1402 با توجه به گرماي شديد، صنايع کشور با مشکل تامين برق مواجه شدند و در نتيجه، توليدشان افت کرد. در اين بين، صنايع مرتبط با خودروسازي نيز به دليل قطعي برق و سهميه‌بندي، با افت توليد مواجه شدند و طبعا دامنه آن به ايران خودرو و سايپا هم رسيد. البته به نظر مي‌رسد اين دو خودروساز خود نيز به دليل مشکل تامين برق، با افت توليد مواجه شدند.

 در واقع کاهش توليد آنها در مرداد، علاوه بر کاهش ورودي قطعات موردنياز، ناشي از محدود شدن فعاليت خود آنها به دليل کمبود برق هم بود. با توجه به افت توليد، فروش خودروسازان نيز در مرداد پايين آمد. علاوه بر مساله کمبود انرژي، اتفاق ديگري که سبب کاهش فروش خودروسازان در پنجمين ماه پارسال شد، دپوي عمدي خودروها بود. در اين ماه زمزمه‌هايي مبني بر احتمال افزايش قيمت کارخانه‌اي خودروها براي دومين بار (در سال 1402) به گوش رسيد و از همين رو خودروسازان عرضه را محدود کردند تا محصولات خود را  به قيمت‌هاي جديد بفروشند. البته به نظر مي‌رسد دليل اصلي افت فروش در مرداد، همان مساله قطعي برق صنايع بود، با اين حال دپوي عمدي نيز اثر خود را گذاشت.

به هر حال در مرداد پارسال، کل فروش ايران خودرو و سايپا به 49‌هزار و 757 دستگاه رسيد که نسبت به تير ماه حدود 47‌درصد افت کرد، اتفاقي که  در ديگر ماه‌هاي سال گذشته سابقه نداشت. در مرداد ماه، ايران خودرو حدود 28‌هزار دستگاه محصول را به فروش رساند که نسبت به تير، 53‌درصد افت را نشان مي‌دهد. سايپا نيز با فروشي 21‌هزار و 767 دستگاهي در مرداد، افت 36 درصدي را در مقايسه با تير ماه به ثبت رسانده است. ايران خودرو و سايپا اما در شهريور پارسال در مسير بهبود فروش قرار مي‌گيرند، به نحوي که تعداد خودروهاي فروخته‌شده‌شان در اين ماه به 73‌هزار و 494 دستگاه مي‌رسد.

در مقايسه با مرداد، فروش خودروسازان 48‌درصد رشد را تجربه مي‌کند. در اين ماه، ايران‌خودرو سهمي 40‌هزار و 630 دستگاهي را به خود اختصاص داده و سهم سايپا نيز 32‌هزار و 864 دستگاه بوده است. ايران‌خودرو و سايپا در شهريور و نسبت به مرداد به ترتيب 45 و 51‌درصد رشد فروش را به ثبت مي‌رسانند.

 باز هم افت فروش

در نخستين ماه پاييز 1402 فروش خودروسازان بار ديگر افت مي‌کند، منتها نه به اندازه مرداد. در مهر ماه پارسال، جمع فروش ايران‌خودرو و سايپا به 66‌هزار و 199 دستگاه مي‌رسد که نسبت به شهريور، از افت حدودا شش درصدي حکايت مي‌کند.  عامل اصلي افت فروش در مهر، سايپاست که نسبت به شهريور هفت‌هزار و 318 دستگاه خودروي کمتري فروخته است.

 ايران خودرو اما در مهر و نسبت به شهريور، افزايش فروش 23 دستگاهي را به ثبت رسانده است. در آبان 1402 هرچند فروش سايپا رشد مي‌کند، اما اين رشد روندي کند داشته، به نحوي که نسبت به مهرماه، تنها حدود پنج‌درصد -معادل‌هزار و 194 دستگاه- افزايش را نشان مي‌دهد. ايران‌خودرو اما با جهشي حدودا 15‌هزار دستگاهي، فروش خود را به بالاي 55‌هزار دستگاه در آبان مي‌رساند. کل فروش خودروسازان بزرگ کشور در آبان 1402 به 81‌هزار و 775 دستگاه مي‌رسد که در مقايسه با مهر، رشد بالاي 23‌درصد داشته است.

در آذر ماه اما اتفاقي عکس آبان رخ مي‌دهد، به نحوي که ايران خودرو با افت فروش و سايپا با رشد فروش مواجه مي‌شوند. طبق آمار، ايران خودرو در آخرين ماه پاييز پارسال بالغ بر 52‌هزار دستگاه محصول را به فروش مي‌رساند که حدودا سه‌هزار دستگاه کمتر از آبان بوده است.  سايپا اما با ثبت فروش 32‌هزار و 610 دستگاهي، 22‌درصد خودروي بيشتري فروخته است. جمع فروش خودروسازان در آذر پارسال، 84‌هزار و 689 دستگاه بوده که از رشد 3.5 درصدي نسبت به آبان حکايت مي‌کند.در نخستين ماه زمستان پارسال، فروش دو خودروساز بزرگ کشور نسبت به آذر افت مي‌کند، موضوعي که ريشه در کاهش فروش هر دو شرکت دارد.

نوسان فروش خودروسازان در 1402

 فروش خودروسازان در دي ماه به 77‌هزار و 138 دستگاه مي‌رسد که نسبت به آذر افت 9درصدي را حکايت مي‌کند.

ايران خودرو در ماه تحت بررسي 51‌هزارو‌123 دستگاه فروش داشته و سايپا هم 26‌هزار و 15 دستگاه خودرو فروخته است. فروش اين دو نسبت به آذر به ترتيب 956 و شش‌هزار و 595 دستگاه افت را نشان مي‌دهد.

در بهمن ماه اما ايران خودرو با افت فروش مواجه مي‌شود، با اين حال سايپا خودروي بيشتري مي‌فروشد. جمع فروش دو خودروساز بزرگ کشور در دومين ماه زمستان پارسال، 79‌هزار و 773 دستگاه بوده که در مقايسه با دي نشان از ثبت افت دو‌هزار و 635 دستگاهي دارد. در اين ماه، فروش ايران خودرو با افتي پنج‌هزار و 187 دستگاهي به 45‌هزار و 936 دستگاه رسيده و سايپايي‌ها توانسته‌اند با ثبت رشد هفت‌هزار و 822 دستگاهي، 33‌هزار و 837 دستگاه محصول را به فروش برسانند. در نهايت اما دو خودروساز بزرگ کشور طي اسفند 1402 فروشي 77‌هزار و 952 دستگاهي را به ثبت مي‌رسانند تا نسبت به بهمن افت ‌هزار و 821 دستگاهي را تجربه کنند. ايران خودرو در آخرين ماه پارسال 46‌هزار و 143 دستگاه خودرو فروخته که رشد جزئي نسبت به بهمن داشته است. سايپا اما با افت فروش مواجه بوده، به نحوي که در اسفند، تقريبا دو‌هزار دستگاه محصول کمتري را فروخته است.

منبع : دنیای اقتصاد

 

مقالات مرتبط :

پاييز خودروسازها در بهار 

تکذيب مجوز افزايش قيمت خودرو

فوتبال،نقشه راه خودروسازها

سرمايه آزاد – وام آزاد

4 پاسخ

  1. سلام. یه سوالی داشتم . سرمایه گذارا بیشتر تو چه حوزه هایی سرمایه گذاری میکنن؟

    1. سلام سرمایه گذارهای زیاد با شرایط مختلفی از سراسر کشور داریم که روی پروژه های مختلف و گوناگون سرمایه گذاری میکنند . لطفا فرم سرمایه پذیر – که در قسمت بالای سایت قرار گرفته – را تکمیل نمایید . تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند .

    1. سلام . خودرو سواری مدل 90 به بالا پرداخت داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *