پیام سرمایه و صنعت ایران

مرجع اطلاع رسانی در سرمایه گذاری

کارزار مطالبه رفع فوري فيلترينگ

1403-06-18

کارزار مطالبه رفع فوري فيلترينگ

قطع همکاري آزمايشگاهها با پلتفرمهاي سلامت ديجيتال 

چکیده مطلب:

فهرست مطالب

فيلترينگ را فورا رفع کنيد

کارزار جديدي تحت عنوان «مطالبه رفع فوري فيلترينگ اينترنت از دولت دکتر پزشکيان» به راه افتاده و در آن فعالان اکوسيستم خواستار رفع فيلتر پلتفرم‌‌‌هاي پرکاربرد بين‌المللي از جمله گوگل‌‌‌پلي، اينستاگرام، تلگرام، يوتيوب، توييتر، فيس‌بوک، واتس‌اپ، توويچ و… شده‌‌‌اند.کارزار مطالبه رفع فوري فيلترينگ…

حلقه فيلترينگ در ايران هر روز تنگ‌‌‌تر از قبل مي‌شود؛ تا جايي که دختر رئيس‌‌‌جمهور را از گفتن يک تبريک ساده به زن تاريخ‌‌‌ساز کشورمان در بازي‌‌‌هاي المپيک محروم مي‌کند.

اين در حالي است که از زمان انتخابات تا شروع رياست جمهوري دکتر پزشکيان بارقه اميدي هر چند کوچک نسبت به رفع فيلترينگ در دل مردم و فعالان اکوسيستم اقتصاد ديجيتال شکل گرفته است.

حتي در روزهاي اخير موج جديدي از مطالبات بازيگران اين حوزه و کنشگران دسترسي آزاد به اينترنت، کارزار جديدي تحت عنوان «مطالبه رفع فيلترينگ فوري اينترنت از دولت دکتر پزشکيان» را به راه انداخته است.

در اين شرايط برخي از مديران کسب‌و‌کارهاي ديجيتال با اينکه چشم‌‌‌انتظار رفع فيلترينگ هستند، اما اميد چنداني نسبت به اين موضوع ندارند و از خطرات تداوم محدوديت‌هاي اينترنت مي‌‌‌گويند.

…………………………………………………………………………….

بیشتر بخوانید :سرمايه آزاد – وام آزاد

…………………………………………………………………………….

هم‌‌‌صدايي يک اکوسيستم

در شرايطي اين گزارش درباره اهميت و لزوم اقدام فوري دولت چهاردهم نسبت به رفع فيلترينگ نوشته مي‌شود که دختر رئيس‌‌‌جمهور به دليل محدوديت و اختلال‌‌‌هاي اينترنتي نتوانست در تماس تصويري به ناهيد کياني، زن تکواندوکار کشورمان که در رقابت‌‌‌هاي المپيک تاريخ‌‌‌ساز شد، تبريک بگويد. اين موضوع براي چندمين بار انتقادها از وضعيت نامساعد اينترنت در ايران را نقل محافل و رسانه‌‌‌ها کرد.

اين در حالي است که يک روز قبل از اين اتفاق، کارزار جديدي تحت عنوان «مطالبه رفع فوري فيلترينگ اينترنت از دولت دکتر پزشکيان» راه افتاده است.

در متن اين کارزار خطاب به مسعود پزشکيان آمده است: «ما امضاکنندگان اين کارزار صريحا از جنابعالي مي‌‌‌خواهيم تا مطابق وعده‌‌‌هاي انتخاباتي خود سياست منفعلانه، مخرب و بي‌‌‌حاصل فيلترينگ اينترنت را با قيد فوريت تغيير داده و دستور رفع فيلتر پلتفرم‌‌‌هاي پرکاربرد بين‌المللي از جمله گوگل‌‌‌پلي، اينستاگرام، تلگرام، يوتيوب، توييتر، فيس‌بوک، واتس‌اپ، توويچ و… را صادر فرماييد.»

در ادامه اين نامه با اشاره به اختيارات رئيس‌‌‌جمهور در شوراي عالي فضاي مجازي و امنيت ملي ذکر شده است: «شما به عنوان رئيس‌جمهور، رئيس شوراي عالي فضاي مجازي، رئيس شوراي عالي امنيت ملي، و دولت جنابعالي با داشتن 6 کرسي از 12 کرسي کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه (کميته فيلترينگ) و تعيين رياست شوراي امنيت کشور اختيارات کافي براي تصميم به بازگرداندن حق دسترسي آزاد شهروندان ايران به اينترنت را داريد و با اراده‌‌‌اي محکم مي‌توانيد درهاي قفس فيلترينگ را باز کنيد.»

در بخش ديگري از اين کارزار که تا زمان نگارش اين گزارش بيش از 600 نفر آن را امضا کرده‌‌‌اند، درباره تبعات منفي سياست شکست‌‌‌خورده فيلترينگ در ابعاد مختلف آمده است: «امروز بيش از 83‌درصد کاربران ايراني از فيلترشکن استفاده مي‌کنند و فيلترينگ هيچ نتيجه‌‌‌اي جز تحميل هزينه مالي و رواني به شهروندان، ناامني موبايل‌‌‌ها و شبکه، کاهش کيفيت و سرعت اينترنت، ضربه به اقتصاد ديجيتال، کمرنگ کردن حضور بين‌المللي ايرانيان، تضعيف جايگاه زبان فارسي در اينترنت، عقب‌‌‌ماندگي تکنولوژيک مردم، افزايش شکاف ديجيتال و پر کردن جيب مافياي فروش فيلترشکن‌‌‌ها نداشته است.

کارزار مطالبه رفع فوري فيلترينگ

امروز مسوولان بالاخره پس از بيش از 20 سال تلاش براي محدودسازي اينترنت، بايد به اين ادعاي متخصصان رسيده باشند که فيلترينگ مطلق از نظر فني ناممکن است.

پس از شما مطالبه مي‌‌‌کنيم در مقابل خسارت فاجعه‌‌‌بار اين سياست‌‌‌هاي اشتباه بايستيد و اين حق بديهي شهروندان را به آنها بازگردانيد.»

اين در حالي است که پيش از انتشار اين کارزار نيز موج جديدي از مطالبات بازيگران حوزه نسبت به رفع فيلترينگ به راه افتاد؛ شهاب خدابخش‌‌‌، مديرعامل کافه‌‌‌بازار، در يادداشتي در پلتفرم «ويرگول» با فيلترينگ گوگل‌‌‌پلي مخالفت کرد و آن را تهديدي براي امنيت کاربران دانست. در يادداشت اين فعال اقتصاد ديجيتال آمده است: «با آغاز فيلترينگ، ترافيک زيادي از کاربران به پلتفرم‌‌‌هاي ايراني سرازير شدند و ما نيز در کافه‌‌‌بازار رشدي مقطعي در تعداد کاربران تجربه کرديم که اصلا درموردش خوشحال نبوديم؛ چون آن دسته از کاربران از سر علاقه و آزادي در انتخاب، از ما استفاده نمي‌‌‌کردند.

پس از گذشت 6 الي 12 ماه بعد، کاربران مانند گذشته راه خود را براي دسترسي به محتواي موردعلاقه‌‌‌شان از کانال انتخابي‌‌‌شان پيدا کردند اما اين بار نه به‌‌‌صورت آزاد بلکه با استفاده از فيلترشکن‌‌‌ها.

…………………………………………………………………………….

بیشتر بخوانید : پرداخت وام آزاد

…………………………………………………………………………….

فيلترشکن‌‌‌ها به‌‌‌ جزء جدايي‌‌‌ناپذير زندگي مردم عادي تبديل شدند و درعين‌‌‌حال هزينه‌‌‌اي جديد و سنگين را به کاربران تحميل کردند. در حالي‌‌‌ که پيش‌‌‌ازاين تنها اقليتي از جامعه به فيلترشکن‌‌‌ها دسترسي داشتند.» محمد‌جواد شکوري، مديرعامل آپارات، نيز به جمع مخالفان تداوم فيلترينگ پيوست و خطاب به رئيس‌‌‌جمهور فيلترينگ يوتيوب را «ظلم عمومي» توصيف و توصيه کرد تا در اولويت رفع فيلتر قرار بگيرد. او در اين خصوص توضيح داده است: «اينکه تقريبا اکثر مردم و به‌‌‌خصوص جوانان براي ديدن يک محتواي آموزشي مجبور به استفاده از بزرگ‌ترين دشمن امنيت اطلاعات مردم يعني فيلترشکن‌‌‌ها شوند و از اين مسير به سايت‌‌‌هاي پورن که در بسياري از کشورها کنترل شده يا ممنوعند، دسترسي پيدا کنند، علاوه بر يک ظلم عمومي، يک تصميم ضد‌فرهنگي است.»

همچنين در هفته گذشته جمعي از فعالان اکوسيستم نوآوري و اقتصاد ديجيتال کشور طي نشستي در اتاق ايران، درباره اهميت نوآوري و اقتصاد ديجيتال در رشد و توسعه اقتصادي کشور سخن گفتند. محمدجواد آذري‌جهرمي، وزير ارتباطات دولت دوازدهم، در اين مراسم سياست فيلترينگ را ناکارآمد توصيف کرد و خواستار اصلاح آن شد.

او در اين خصوص توضيح داد: «فيلترينگ سه سال تجربه شد، اما راه‌‌‌حل نبود و کارزار انتخاباتي سال 1403 ثابت کرد که همه گروه‌‌‌ها فيلترينگ را ناکارآمد مي‌‌‌دانند. فيلترينگ در دولت سيزدهم تجربه سختي بود و به نظر مي‌رسد که اجماعي براي حل اين مشکل وجود دارد و دولت بايد به‌‌‌زودي براي آن چاره‌‌‌انديشي کند.»

مازيار نوربخش، رئيس کميسيون تحول، نوآوري و بهره‌‌‌وري اتاق تهران نيز در گفت‌‌‌وگويي رفع اختلالات اينترنت را مطالبه اول فعالان اقتصاد ديجيتال از دولت چهاردهم بيان کرده و در اين رابطه گفته است: «اقتصاد ديجيتال روي زيرساخت اينترنت فعال است و صاحبان کسب‌وکارها در حوزه اقتصاد ديجيتال از ناحيه سرعت و کيفيت اينترنت دچار ضرر و زيان‌‌‌هاي بسياري شده‌‌‌اند.»

جداي از اظهارات اخير درباره لزوم رفع فوري فيلترينگ در هفته‌‌‌هاي گذشته نيز طرح رفع فيلترينگ در مجلس رونمايي و با جنجال‌‌‌هايي مواجه شد.

به اعتقاد کارشناسان طرح قسيم عثماني هر چند از جهت تعيين نهاد متولي قطع و وصل اينترنت در شرايط امنيتي و رفع فيلترينگ گام مثبتي است، اما همچنان ايرادات حقوقي به آن وارد است. در حالي که طرح رفع فيلترينگ، به ميزاني مردم و فعالان را اميدوار کرد، اما نسبت به اختيارات دولت در رفع فيلترينگ و تصويب اين طرح اختلاف‌نظرهايي وجود دارد؛ به اعتقاد برخي دولت اختياري در اين خصوص ندارد و برخي ديگر از جمله محمدسعيد احديان، دستيار سياسي و رسانه‌‌‌اي محمدباقر قاليباف معتقدند که تصميم‌گيري درباره رفع فيلترينگ بايد توسط شوراي عالي فضاي مجازي صورت گيرد.

با اين حال محمدقسيم عثماني، نماينده بوکان در مجلس شوراي اسلامي در اظهارات اخير خود درباره عدم‌‌‌اعلام وصول طرح رفع فيلترينگ در صحن علني از سوي رئيس مجلس مطرح کرده که «فرآيند اعلام وصول طرح‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي دوفوريتي در ماده 161 قانون آيين‌‌‌‌‌‌‌‌‌نامه داخلي مجلس آمده است که چه مراحلي را بايد طي کند و زماني که طي کرد بايد اعلام وصول شود و طرح بنده اولين طرح دوفوريتي بوده که اين مراحل را طي کرده و آماده اعلام وصول و طرح در صحن بوده، ولي اجازه ندادند که من الان مانده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام که چرا اجازه ندادند.» اين نماينده مجلس همچنين با ابراز تعجب در اين مورد از احتمال اقدام پزشکيان براي رفع فيلترينگ گفته است: «به من گفتند که رئيس مجلس گفته نگه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داريد، با خود آقاي قاليباف هم صحبت کردم ايشان گفتند آقاي پزشکيان مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌آيد و ايشان هم قرار شده يک کار‌‌‌‌‌‌‌‌‌هايي انجام دهد.

گفتم خب آقاي پزشکيان رئيس‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور است و عهده‌‌‌‌‌‌‌‌‌دار يکسري وظايف است و من نماينده هستم و تکاليف خودم را انجام مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهم.»

اميد کم‌رمق کسب و کارها

با اين اوصاف در شرايطي که زمزمه‌‌‌هايي مبني بر تصميم رئيس‌‌‌جمهور براي رفع فيلترينگ مطرح مي‌شود، برخي مديران و صاحبان کسب و کارهاي ديجيتال در گفت‌‌‌وگو با «دنياي‌اقتصاد» از رفع فيلترينگ اظهار نااميدي کردند.

البته آنها اظهارنظر قطعي در اين رابطه را مشروط به چينش تيم رئيس‌‌‌جمهور مي‌‌‌دانند. شهاب جوانمردي، مديرعامل فناپ، صحبت درباره رفع فيلترينگ در دولت چهاردهم را به چگونگي انتخاب و چينش تيم دولت از اعضاي شوراي عالي فضاي مجازي گرفته تا شخص وزير ارتباطات منوط مي‌‌‌داند.

او در بخش ديگري از صحبت‌‌‌هاي خود بيان مي‌کند که دولت تمام اختيارات براي رفع فيلترينگ را ندارد، اما با اين حال معتقد است که اينکه چه افرادي در اين زمينه تصميم‌گيرنده باشند، مهم است.

مديرعامل فناپ در ادامه اين را مطرح مي‌کند که با تداوم فيلترينگ اتفاقي بدتر از وضعيت موجود رخ نخواهد داد. او با بيان اين مطلب مي‌‌‌گويد: «اکنون فعاليت در اکوسيستم اقتصاد ديجيتال سخت‌‌‌تر و پرهزينه‌‌‌تر از قبل شده است.

…………………………………………………………………………….

بیشتر بخوانید : پرداخت وام ملکي

…………………………………………………………………………….

برخي از آمارها بيانگر اين است که مردم سالانه حداقل 50‌هزار ميليارد تومان خرج فيلترشکن مي‌کنند.

اگر اين مبلغ صرف توسعه زيرساخت‌‌‌ها و پهناي باند شود، سالانه حداقل يک ميليارد دلار به اين مهم اختصاص پيدا مي‌کند، اما در حال حاضر اين ميزان در حال هدررفت است.» مهدي مومني، مديرعامل ازکي‌‌‌وام، نيز در اين رابطه مي‌‌‌گويد: «اظهارات رئيس‌‌‌جمهور در مناظرات نشان مي‌دهد که تصميم دارد تا فيلترينگ در دولت چهاردهم رفع شود، اما با توجه به اينکه سازوکار فيلترينگ در ايران پيچيده است و روند شفافي ندارد، بايد اختيارات دولت در رفع فيلترينگ مشخص شود.»

او در ادامه صحبت‌‌‌هاي خود مشکلات فيلترينگ براي کسب و کارهاي فعال در حوزه تسهيلات‌‌‌يار را از بين رفتن پل ارتباطي با مشتريان در شبکه‌‌‌هاي اجتماعي و چالش‌‌‌هاي بازاريابي مي‌‌‌داند و در اين زمينه توضيح مي‌دهد: «از زمان فيلترينگ گسترده در سال 1401 تاکنون بازاريابي در شبکه‌‌‌هاي اجتماعي را از دست داديم که بين 10 تا 35‌درصد با تحميل هزينه اضافي مواجه شديم.

با اختلال‌‌‌هاي اينترنت به دليل فيلترينگ نيز در اتصال کاربران به سيستم، انجام کامل تراکنش و دسترسي به خدمات با مشکلات جدي مواجه هستيم.»

علاوه بر اين مهرشاد تيموري، مديرعامل پلتفرم بقراط، در گفت‌‌‌وگو با «دنياي‌اقتصاد» از امکان رفع فيلترينگ در دولت چهاردهم ابراز نااميدي مي‌کند و در اين خصوص توضيح مي‌دهد: «تجربه نشان داده است که فيلترينگ و رفع آن يک تصميم حاکميتي است و دولت‌‌‌ها قدرتي در اين زمينه ندارند.»

او در ادامه صحبت‌‌‌هاي خود از تبعات منفي «ايران‌‌‌اکسس» شدن در عدم‌دسترسي کاربران به خدمات آنلاين با کيفيت و از جايگزيني پلتفرم‌‌‌هاي خارجي در جذب مشتري گفت.

با اين اوصاف در شرايطي که اين روزها فعالان يک‌‌‌صدا خواسته رفع فيلترينگ را جدي‌‌‌تر از قبل مطرح مي‌کنند، اما همچنان کسب و کارهاي ديجيتال اميد چنداني به رفع محدوديت‌ها ندارند و معتقدند که بايد خود را آماده شرايط سخت‌‌‌تر کرد.

البته شايد بهتر است منتظر ماند و ديد که با استقرار و شروع به کار کابينه دولت چهاردهم، آيا رئيس‌جمهور منتخب در راستاي وعده‌‌‌هاي انتخاباتي خود سياست منفعلانه، بي‌‌‌حاصل و آسيب‌‌‌رسان فيلترينگ را تغيير خواهد داد يا خير.

 

 

مقالات مرتبط :

سرمايه آزاد – وام آزاد

وام خونه

وام با سند

مراکز تامين سرمايه

2 پاسخ

  1. درود بیزینس پلن برای شرکت دانش بنیان میخواستم

    1. درود برای تهیه طرح توسط کارشناسان مجرب ما لطفا به قسمت طرح توجیهی و یا طرح کسب و کار در فروشگاه مراجعه نمایید. شما همچنین میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید 02166577983

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *